Καλώς ορίσατε !
9 τρόποι για να προετοιμάσετε τα κατοικίδια σας για τον χειμώνα

9 τρόποι για να προετοιμάσετε τα κατοικίδια σας για τον χειμώνα

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους τετράποδους φίλους σας. Έτσι, όταν πρόκειται για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε ένα πλάνο για έκτακτες καταστάσεις ή εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε ο καιρός πρόκειται να πάρει μια ξαφνική στροφή προς το χειρότερο, γι 'αυτό είναι καλύτερα να προετοιμαστείς πολύ πριν από την έναρξη των πρώτων κρύων. Οι ψυχρές θερμοκρασίες, εάν δεν έχει γίνει σωστή προετοιμασία και πρόληψη, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις όπως κρυοπαγήματα, αφυδάτωση και υποθερμία.Παρακάτω παρατίθενται εννιά τρόποι για να προετοιμάσετε τα ζώα σας για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα  και τις ακραίες καταστάσεις του καιρού.

1.Κάντε έναν προληπτικό κτηνιατρικό έλεγχο πριν χτυπήσουν τα πρώτα κρύα.

 Το κρύο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στα ζώα που πάσχουν από αρθρίτιδα, καρδιαγγειακά, δερματικά ή άλλα ιατρικά προβλήματα. Η λήψη κτηνιατρικού ελέγχου πριν από τις κακές καιρικές συνθήκες θα διασφαλίσει ότι το κατοικίδιο ζώο σας είναι υγιές και έτοιμο να αντιμετωπίσει τη χειμερινή περίοδο.

Η χειμερινή περίοδος είναι η πιο δύσκολη εποχή για τους τετράποδους φίλους μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

 2. Προετοιμασία των ποδιών του σκύλου σας προτού βγείτε έξω.

 Τα παγωμένα πεζοδρόμια και οι δρόμοι μπορεί να είναι άβολα, ακόμη και επικίνδυνα για τα σκυλιά, ειδικά εάν χρησιμοποιούνται προϊόντα απομάκρυνσης του πάγου όπως το αλάτι. Γι’ αυτό συνιστάται η εφαρμογή ειδικής γέλης στις πατούσες των ποδιών τους προτού βγουν σε εξωτερικούς χώρους ή/και να χρησιμοποιούν ειδικά παπούτσια  για να ελαχιστοποιήσουν την επαφή είτε με το παγωμένο έδαφος είτε με επιβλαβείς παράγοντες τήξης του πάγου.

 3.Επενδύστε σε χειμωνιάτικα ενδύματα για τον σκύλο σας.

 Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για σκύλους χαμηλού σωματικού βάρους, κοντότριχους με φτωχότερο τρίχωμα που δεν μπορούν να στηριχτούν σε αυτό για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία τους.

Για να μπορέσουν να συνηθίσουν τα καινούργια τους ενδύματα, ξεκινήστε από νωρίς να τους ντύνετε και μέσα στο σπίτι με παπούτσια, ολόσωμες φόρμες κ.λ.π. έτσι ώστε να είναι συνηθισμένοι να φορούν τα διάφορα ενδύματα και να είναι πιο χαλαροί και άνετοι κατά την καθημερινή τους βόλτα.

 4. Eγκλιματίστε με τρόπο το κατοικίδιο ζώο σας στον ψυχρό καιρό .

  Αν έχετε έναν σκύλο που ξοδεύει τη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου του σε εσωτερικούς χώρους και σχεδιάζετε να τον πάρετε μαζί σας στο χειμερινό σας ταξίδι, προσπαθήστε να  συνηθίσει σιγά σιγά το κρύο, τον άνεμο και τις άλλες καιρικές συνθήκες πριν το ταξίδι, έτσι ώστε η απαραίτητη προσαρμογή να είναι λιγότερο δραματική. Για να το κάνετε αυτό, αρχίστε να παίρνετε τον σκύλο σας έξω για βόλτες καθώς ο καιρός αρχίζει να κρυώνει. Ξεκινήστε αργά και αυξήστε σταδιακά το χρονικό διάστημα που τον κρατάτε σε εξωτερικούς χώρους. Συνιστάται επίσης να πάρετε τον τετράποδο φίλο σας για ένα μικρότερο ταξίδι σε μια πιο δροσερή περιοχή προτού προχωρήσετε σε ένα πιο μακρινό ταξίδι.

 5.Συνεχίστε την αντιμετώπιση για τους ψύλλους και τον
χειμώνα. 

Οι ψύλλοι  δεν εξαφανίζονται όταν ο καιρός είναι κρύος, οπότε η διατήρηση της προστασίας των κατοικίδιων ζώων απ΄ αυτούς αποτελεί σημαντικό μέρος της φροντίδας όλο το χρόνο. Οι ψύλλοι μπορούν να εισέρχονται σε σπίτια και διαμερίσματα μέσω αρουραίων και ποντικιών που μπαίνουν μέσα σε εσωτερικούς χώρους όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. Αυτά τα παράσιτα έχουν ανάγκη για  έναν ζεστό ξενιστή και μπορούν να παρασιτήσουν οποιονδήποτε, από  σκύλους και γάτες μέχρι και ανθρώπους παρόλο που η θερμοκρασία των τελευταίων είναι κατά πολύ χαμηλότερη από των υπολοίπων.

 Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι οι ψύλλοι μπορούν να παραμείνουν αδρανείς για μερικές εβδομάδες έως μήνες και να εμφανιστούν όταν οι συνθήκες γίνουν πάλι ιδανικές.

 6. Έχετε πάντα ενημερωμένο το φαρμακείο του κατοικίδιου ζώου σας.

 Είτε το κατοικίδιο ζώο σας παίρνει ινσουλίνη, φάρμακα για τον πόνο ή φάρμακα θυρεοειδούς, θα πρέπει να έχετε πάντα αυτά τα φάρμακα στο σπίτι και σε ετοιμότητα σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών. Ο σωστός αυτός σχεδιασμός θα σας προφυλάξει από αποστολές της τελευταίας στιγμής σε φαρμακεία και κτηνιατρικές κλινικές.

 7. Διατηρήστε επιπλέον ζωοτροφές για τον χειμώνα.

 Οι χιονοθύελλες και οι ακραίες καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να κρατήσουν για μέρες,  γι 'αυτό καλό θα είναι να αποθηκεύσετε ένα επιπλέον σακί τροφής για τον μικρό σας φίλο. 

Επίσης είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας για να σας προτείνει να πάρετε μερικά κονσερβοποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας . Με αυτόν τον τρόπο, εάν ποτέ ξεμείνετε από ξηρά τροφή , αυτή είναι μια εύκολη λύση έκτακτης ανάγκης μέχρι να προμηθευτείτε πάλι την τροφή του μικρού σας φίλου.

 8. Έχετε στη διάθεσή σας σχέδια έκτακτης ανάγκης.

 Βεβαιωθείτε ότι ένας φίλος ή ένας γείτονας έχει ένα κλειδί για το σπίτι / το διαμέρισμά σας και ότι ο σκύλος σας είναι άνετος με αυτό το άτομο. Αυτή είναι μια καλή πρόληψη για την ακραία περίπτωση που θα αργοπορήσετε λόγω του χιονιού και δεν θα μπορείτε να φτάσετε έγκαιρα σπίτι για να ταϊσετε τον σκύλο σας ή για να τον βγάλετε έξω για βόλτα.

 Είναι επίσης μια καλή ιδέα να έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αποκλειστείτε στα χιόνια με τα κατοικίδια ζώα σας.Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει τη διατήρηση της θερμοκρασίας του ζώου σας με κουβέρτες και μπουφάν, υψιθερμιδικά κονσερβοποιημένα τρόφιμα  , και το πιο σημαντικό, η σωστή ενυδάτωση του κατοικίδιου ζώου σας. Ξεχνάμε πολλές φορές  ότι οι μικροί μας φίλοι αφυδατώνονται σε κρύο καιρό, οι πηγές πόσιμου νερού παγώνουν με αποτέλεσμα οι ανάγκες για πόσιμο νερό να είναι τεράστιες.

 Εάν βρίσκεστε χωρίς πρόσβαση σε γλυκό νερό, μπορείτε πάντα να λιώνετε πάγο για τον τετράποδο φίλο σας. Τέλος, ο έλεγχος των τροφοδοχείων σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να γίνεται συχνά και η αλλαγή τους σε καθημερινή βάση.

 9. Ενισχύστε το σπίτι του σκύλου σας στον κήπο.

 Η τοποθεσία, τα υλικά κατασκευής καθώς και η μόνωση που χρησιμοποιείτε στο σπιτάκι του σκύλου σας μπορεί να αποβούν καθοριστικοί παράγοντες για την ευζωία του κατά τους χειμερινούς μήνες. Η τοποθέτηση του σπιτιού πρέπει να βρίσκεται στο Νότο, μ' αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεστε στο μέγιστο τις χειμερινές ώρες ηλιοφάνειας ενώ, παράλληλα, είναι προστατευμένο απο τους βόρειους ανέμους. Τα υλικά κατασκευής του σπιτιού πρέπει να επιλεχθούν με προσοχή λαμβάνοντας υπόψη την άμεση επαφή τους με τους τετράποδους φίλους μας. Προτιμότερο σαν υλικό θεωρείται το πλαστικό ενώ σε αντιδιαστολή είναι οι μεταλλικές κατασκευές. Τέλος, ένα σύστημα μονώσεως πρέπει να βρίσκεται πάντα έτοιμο για να τοποθετηθεί εσωτερικά του σπιτιού. Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση είναι το άχυρο (χρησιμοποιώντας πάντα αντιψυλλική αγωγή), το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα θερμομονωτικά υλικά εδω και χιλιάδες χρόνια και μπορεί να προσφέρει ζεστασιά στον μικρό μας φίλο βοηθώντας τον να περάσει με ευκολία τον επερχόμενο χειμώνα.

 

Share this post: 

Διαβάστε Επίσης

  Η πυτιοκάμπη (thaumetopoea pityocampa) ή κοινώς κάμπια του πεύκου απαντάται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και συγκεκριμένα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% στα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής  φαίνεται πως επηρεάζει άμεσα τους μικρούς μας φίλους, η έλλειψη άσκησης σε συνδυασμό με την αυξημένη ημερήσια θερμιδική πρόσληψη οδηγεί στην αύξ

Υπάρχουν κληρονομικά νοσήματα τα οποία συνδέονται με συγκεκριμένες φυλές σκύλων στις οποίες τα ποσοστά εμφάνισής τους είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Υπάρχει μια μακροχρόνια πεποίθηση ότι ένα έτος ζωής των σκύλων  είναι ισοδύναμο με επτά ανθρώπινα έτη.

Από τα σημαντικότερα θέματα συζήτησης αποτελεί η υποχρέωση του ιδιοκτήτη κατοικιδίου να μεριμνήσει για τη σήμανση του κατοικιδίου του αλλά και την καταγραφή της σήμανσης από τον κτηνίατρο στην ηλεκ

Όλο το ιατρικό ιστορικό του κατοικιδίου σας σε μία εφαρμογή.
Με το The Petbook, η παρακολούθηση της υγείας του αγαπημένου σας κατοικιδίου ποτέ δεν ήταν πιο εύκολη.